وکیل مواد مخدر
ناهنجاریهای مربوط به مواد مخدر در تمام کشورها وجود دارد و ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست. مواد مخدر عبارت از هر ماده ترکیب شده یا خالصی است که باعث وابستگی و اعتیاد افراد میشود.
مواد مخدر تاثیرات بسیار مخرب و گاها مهلکی بر سیستم عصبی و سایر سیستمهای بدن ایجاد میکند و در صورتی که فرد معتاد بصورت مداوم آنها را مورد استفاده قرار ندهد، دچار درد، خماری، تنشهای شدید عصبی، اختلال در دستگاه گوارش و بسیاری عوارض دیگر میگردد. بطور تقریبی در همه کشورها تولید، نگهداری و فروش مواد مخدر باتوجه به آثار زیانبار آن بر روی بدن انسان خلاف قانون و جرم میباشد.
بعلت اهمیت و حساسیت موضوع خرید و فروش و حمل مواد مخدر، دادگاه ویژهای به نام دادگاه انقلاب برای رسیدگی به پروندههای مواد مخدر اختصاص داده شده است و پیشنهاد میشود که در این نوع پروندهها از خدمات بهترین وکیل مواد مخدر استفاده شود. مطابق قانون مجازات اسلامی، کسانی که به امر خرید، فروش و حمل و تولید مواد مخدر اقدام کنند، مجازاتشان بسته به اهمیت و نوع جرم ارتکابی، حبس های طولانی مدت یا اعدام است. ایران جزء آن دسته از معدود کشورهایی است که برای مجرمان مواد مخدر مجازات اعدام صادر مینماید. همسایگی با کشورهای افغانستان و پاکستان که از بزرگترین تلید کنندههای مواد مخدر در دنیا میباشند، باعث شده تعداد پروندههای مواد مخدر افزایش یابد.
عوامل تشدید مجازات مواد مخدر
• هنگامیکه مجرم برای تولید و توزیع مواد مخدر باندی تشکیل داده باشد و یکی از سردستههای این مافیا باشد.
• هنگامیکه مجرم برای حمل و توزیع مواد مخدر از اطفال و مجانین استفاده نماید.
• هنگامیکه شخص در زمان دستگیری با خود سلاح گرم یا سرد همراه داشته باشد.
انواع جرایم حوزه مواد مخدر عبارتند از:
تولید و ساخت مواد مخدر
نگهداری مواد مخدر
توزیع مواد مخدر
حمل مواد مخدر
مخفی کردن مواد مخدر
ورود مواد مخدر به کشور
خارج کردن مواد مخدر از کشور
هر گونه مباشرت و یا معاونت و مداخله در جرائم مربوط به مواد مخدر
قانون گذار با جرم انگاری فعالیت های مربوط به مواد مخدر در این زمینه ضمن حفظ نظم و آرامش جامعه اقدام به برخورد با این مجرمین نموده است و ضمانت اجراهای سنگینی برای آن جرایم در نظر گرفته است که در قانون مبارزه با مواد مخدر به شرح ذیل مشخص شده اند:
اعدام
• جرایم مشخص شده در بند ۴ ماده ۴ ( خرید و فـروش و توزیـع بیش از ۵ کیلوگرم تریاک و …
• جرایم موضوع بندهای ۴، ۵، ۶ ماده ۵٫
• جرم مشخص شده در ماده ۶ ( در صورتی که مجموع مواد مخدر موضوع بند های ۱ و ۲ و۳ ماده ۴ در اثر تکرار به بیش از ۵ کیلو گرم برسد )
• جرم موضوع بند ۶ ماده ۸ ( خرید و فروش و توزیع بیش از ۳۰ گرم هروئین و … )
• جرم موضوع ماده ۹ ( در صوتی که مجموع مواد مخدر موضوع بندهای ۱ تا ۵ ماده ۸ در اثر تکرار بار چهارم به ۳۰ گرم برسد )
• جرم موضوع ماده ۱۱
حبس
جرایم مشخص شده در مواد ۲-۴-۵-۶-۸-۹-۱۲-۱۴-۲۱-۲۲-۲۳-۲۶-۲۷-۴۰
شلاق
جرایم مشخص شده در مواد ۲-۳-۴-۵-۸-۹-۱۲-۱۶-۱۹-۲۰-۲۱-۲۲-۲۶-۲۷-۴۰
جزای نقدی
جرایم موضوع مواد ۲-۳-۴-۵-۸-۱۴-۱۶-۱۹-۲۰-۴۰
مصادره اموال
بند ۴ ماده ۴ و تبصره ماده ۴، بندهای ۴-۵-۶ ماده ۵، بند ۶ ماده ۸ و تبصره ۱ ماده ۸، ماده ۱۳، ماده ۱۴، ماده ۴۰
قانون گذار با در نظر گرفتن میزان و انواع مجازات های مجرمین مواد مخدر. علل عینی و شخصی، یعنی توجه به شرایط و ویژگی های خاص مرتکب مثل انگیزه، سابقه، سمت، نحوه ارتکاب، وضعیت معاش، وضع خانوادگی وغیره، مجازات متهمین را مشخص می نماید. در کنار موارد مذکور که گاهی منجر به کاهش و گاهی سبب افزایش میزان و شدت مجازات می شوند عوامل دیگری نیز وجود دارند که قطعا منجر به تشدید ضمانت اجرای کیفری می شوند، همچون تعدد و تکرار جرم. البته شایان ذکر است که آزادی مشروط، توبه، تعلیق اجرای مجازات و کیفیات مخففه، مثال هایی از کاهش ضمانت اجرای کیفری جرایم مواد مخدر می باشند.