ساخت و ساز در شهرها یا حریم آنها دارای قوانین و قواعدی است. احتمال نقض این ضوابط توسط شهروندان که از یک سو به منظور تأمین امنیت آن ها و از سوی دیگر برای زیباسازی شهرهاست، همواره وجود دارد. پس ضرورت تعیین نهادی به منظور رسیدگی به این تخلفات، وجود دارد. پیگیری این امور از طریق بهترین وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری ، باعث جلوگیری از ضرر و زیان های احتمالی شهروندان خواهد بود.
طبق ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ، باید قبل از هر اقدامی جهت ساختوساز یا تفکیک، مالکین زمینها و املاکی که در محدوهی شهر یا حریم آن واقع شدهاست، از شهرداری پروانه(مجوز) دریافت کنند. چنانچه شخصی مرتکب تخلفی در حوزهی ساختوساز شود، شهرداری حق تخریب یا گرفتن جریمه ندارد، و فقط میتواند عملیات ساخت و ساز را متوقف نماید، اما موظف است بلافاصله پرونده را به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع دهد تا کمیسیون پس از بررسی تصمیم بگیرد که چه برخوردی باید با متخلف صورت بگیرد. کمیسیون ماده ۱۰۰ تنها به موضوعاتی چون تخلفات عملیات ساختمانی و یا احداث بنا در درون فضای شهری، برون شهری و حومه آن نمی پردازد، بلکه شامل رسیدگی به موارد دیگری نیز می شود. تخلفاتی که باید در کمیسیون ماده ۱۰۰ مورد رسیدگی قرار گیرند، عبارتند از:
• عدم احداث پارکینگ یا غیرقابل استفاده بودن پارکینگ
• احداث بنا بدون پروانه (مجوز) یا احداث بنا خارج از پروانه یا مازاد بر آن
• تجاوز به معابر شهر
• تغییر کاربری غیرمجاز
• تخلف مهندس ناظر ساختمان
• استحکام نداشتن بنا یا عدم رعایت ضوابط فنی، بهداشتی و شهرسازی در احداث بنا
اعضای کمیسیون ماده 100 شهرداری
نمایندگان وزارت کشور، دادگستری، نماینده شورا اسلامی و نماینده شهرداری اعضای تشکیل دهنده کمیسیون ماده 100 شهرداری هستند.
نماینده وزارت کشور به انتخاب وزیر کشور، یکی از قضات دادگستری به انتخاب وزیر دادگستری و یکی از اعضاء انجمن (شورای اسلامی) شهر به انتخاب انجمن شورا، تعیین میشوند. نماینده شهرداری در این کمیسیون حق رای ندارد و تنها برای بيان توضیحات حاضر میشود.
در صورت تضرر اشخاص از آراء کمیسیون ماده 100 شهرداری، آن ها می توانند ظرف یک فرجه سه ماهه از زمان ابلاغ رأی تجدیدنظر کمیسیون، به دیوان عدالت اداری شکایت نموده و در ابتدا با اخذ دستور موقت مانع از اجرای احکام اشتباه آن کمیسیون ها گردند. یکی از صلاحیت های خاص دیوان عدالت اداری تظم خواهی اشخاص در قبال اقدامات و تصمیمات خلاف قانون شهرداری ها و کمیسیون های ماده صد شهرداری می باشد که بعضاً این کمیسیون ها در مقام رسیدگی به تخلفات ساختمانی براساس گزارشات مأمورین شهرداری وارد عمل شده و معمولاً کمیسیون ها در قبال این گزارشات اشخاص را به پرداخت جریمه های سنگین و یا تخریب و اعاده وضعیت محکوم می نماید و اگر چه آراء این کمیسیون ها قابلیت تجدیدنظر در کمیسیون های تجدیدنظر ماده صد را دارد لیکن در بسیاری از موراد این آراء همچنان با اشتباهات فاحش به تایید کمیسیون تجدیدنظر می رسد.
موسسه حقوقی صلح صدرا آماده ارائه خدمات حرفه ای در زمینه کمیسیون ماده 100 شهرداری توسط بهترین وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری ، می باشند. برای دسترسی به بهترین وکیل در تهران، با ما تماس بگیرید.