وکیل تعزیرات
با توجه به وضعیت بحرانی کشور در زمان جنگ تحمیلی، بحث تعزیرات حکومتی به معنای خاص به منظور جلوگیری از وقوع تخلفاتی همچون گران فروشی، کم فروشی، تقلب، احتکار و مواردی که خواهد آمد، در زمینه مسائل اقتصادی مطرح شد. امروزه نیز با افزایش مداوم قیمت اجناس و کالاهای ضروری مواجه هستیم درحالیکه بخشی از این افزایش قیمتها نتیجه تقلب و تخلفات سودجویان است که بیش از همه، تهدیدی برای اقشار کم درآمد و مستضعف جامعه محسوب میشود. سازمان تعزیرات حکومتی به منظور مقابله با سودجویان ایجاد شده است و از توابع قوه مجریه میباشد. وظیفه آن کنترل بازار و جلوگیری از احتکار، اخفا و امتناع از عرضه کالا و برخورد با محتکران و متخلفان میباشد.
تخلفات قابل رسیدگی در سازمان تعزیرات حکومتی
تخلفات اقتصادی:
احتکار، گرانفروشی، درج نکردن قیمت کالا، عرضه خارج از شبکه توزیع، تقلب، مخفی کردن و عرضه نکردن کالا، عدم قیمت گذاری، در اختیار افراد فاقد صلاحیت قرار دادن کالاها، عدم صدور فاکتور، عدم تولید برای دریافت کنندگان ارز دولتی تولید، نداشتن پروانه بهره برداری، عدم واردات برای وارد کنندگان دریافت کننده ارز دولتی، فروش ارزی ریالی و… مطابق قوانین تعزیرات حکومتی در صورتی که فروشندهای جنس یا اجناسی را به بالاتر از قیمت واقعی آن بفروشد، موظف است ما به تفاوت را به شاکی پرداخت کند و معادل تفاوت قیمت نیز جریمهی نقدی میشود و باید آن را به سازمان تعزیرات پرداخت نماید.
تخلفات پزشکی:
تاسیس موسسه پزشکی غیرمجاز به وسیله اشخاص فاقد صلاحیت، عدم پذیرش بیماران بیمهای، بکارگیری افراد فاقد صلاحیت در موسسات پزشکی، تعطیلی بدون عذر مطب بدون اطلاع به نظام پزشکی، ایجاد یا ارائه خدمات مازاد به منظور سودجویی، ترک موسسه پزشکی توسط پزشک، استخدام متخصصین فاقد جواز کار، مسئول فنی و پرستار در ساعات کار، خودداری از پذیرش بیماران اورژانسی و…
تخلفات دارویی:
تولید مواد خوراکی و دارو بدون داشتن جواز، تولید دارو بدون حضور مسئول فنی، عدم رعایت فرمول ساخت (کم فروشی، تقلب) شامل کاهش مصرف مواد متشکله واستفاده از مواد غیرمجاز و سمی، عدم حضور مسئول فنی در کلیه مراحل تولید، عدم حضور مسئول فنی در ساعات مقرر، ارائه دارو بدون نسخه پزشک، گرانفروشی دارو، تهیه و تولید داروی غیر مجاز، عدم درج قیمت دارو و مهر نکردن نسخه، فروش، نگهداری یا عرضه داروی فاسد و تاریخ مصرف گذشته، عرضه و فروش اقلام غیر متعارف در دارو خانه، گرانفروشی لوازم بهداشتی، آرایشی، غذای کودک، شیر خشک، و لوازم مصرفی پزشکی مجاز توسط داروخانه، تعطیلی غیر مجاز داروخانه، امتناع از عرضه دارو، عدم صدور فاکتور و ارائه اقلام نامربوط و…
تخلفات مربوط به مواد خوراکی و نوشیدنی ها:
عدم رعایت ضوابط و مقررات بهداشت محیط حرفهای توسط متصدیان و مسئولین کارخانجات و کارگاهها و مراکز تهیه و توزیع مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، اماکن عمومی، مراکز بهداشتی درمانی، مراکز آموزش و پرورش، فروش و عرضه مواد خوردنی، آشامیدنی، محلهای نگهداری و پرورش دام و طیور و کشتارگاهها، آرایشی و بهداشتی تولید داخل بدون پروانه ساخت و تولید خارج بدون مجوز ورود از وزارت بهداشت و درمان. فروش عرضه مواد آشامیدنی، خوردنی، آرایشی و بهداشتی تولید داخل بدون پروانه ساخت و تولید خارج بدون داشتن مجوز ورود از وزارت بهداشت و درمان.
صلاحیت دادگاه انقلاب و سازمان تعزیرات حکومتی
شایان ذکر است که چنانچه احتکار و گرانفروشی به صورت عمده و کلان باشد، متهم باتوجه مستنبط از قانون اخلال در نظام اقتصادی، در دادگاه انقلاب محاکمه و به جرم او رسیدگی میشود اما چنانچه احتکار و گرانفروشی به صورت عمده و نباشد به تخلف او در سازمان تعزیرات حکومتی رسیدگی میشود.
در رابطه با صلاحیت رسیدگی به موضوعات مربوط به قاچاق کالا وارز، به موجب قانون، تخلفات مربوط به قاچاق کالا و ارز دز صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است؛ اما جرایم مربوط به قاچاق کالا و ارز حسب مورد در صلاحیت دادگاه انقلاب یا دادگاه کیفری میباشد. در تمامی مراحل رسیدگی به تخلفات و جرایم تعزیرات، دسترسی به بهترین وکیل تعزیرات به منظور طرح و پیگیری صحیح دعاوی، از اهمیت به سزایی برخوردار است. شایان ذکر است درمورد جرایم قاچاق، اصل بر رسیدگی در دادگاه کیفری است و تنها مواردی در دادگاه انقلاب رسیدگی میشود که در قانون یا آرای وحدت رویه احصاء شده باشند؛ برای مثال، قاچاق انسان در صلاحیت دادگاه کیفری دو است ولی قاچاق مواد مخدر، قاچاق تجهیزات ماهوارهای، قاچاق مشروبات الکلی و آثار تاریخی فرهنگی در صلاحیت دادگاه انقلاب میباشد.
بهترین وکیل تعزیرات حکومتی
لازم است به منظور اجتناب از اشتباهاتی که ممکن است ضرر های هنگفتی به بار آورند، افرادی که درگیر دعاوی تعزیرات هستند با وکیل تعزیرات متخصص اینگونه دعاوی، مشاوره نمایند و یا آنها را به عنوان وکیل مدافع خویش انتخاب نمایند. بهترین وکیل تعزیرات می بایست به غیر از قانون مجازات اسلامی از قوانین و مقررات دیگری مانند قانون مجازات مرتکبین قاچاق، قانون تشدید مجازات محتکران و گرانفروشان، قانون تعزیرات حکومتی، قانون امور گمرکی، آیین نامه سازمان تعزیرات حکومتی، قانون نحوه اعمال تعزیرات حکومتی راجع به قاچاق کالا و ارز، قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و…. نیز آگاه بوده و بر آن ها اشراف داشته باشد.
موسسه حقوقی صلح صدرا با بهره مندی از حضور بهترین وکیل تعزیرات، آماده خدمت رسانی به هم وطنان گرامی میباشد.