وکیل داوری

یکی از شیوه‌های حل و فصل اختلافات در سطح داخلی و بین المللی است که مبتنی بر توافق و تراضی اشخاص می‌باشد، داوری نامیده می‌شود.

داوری توافقی است بر قبول نتیجه قضاوت یک شخص خصوصی. به عبارت دیگر، داوری عبارت است از واگذاری حل و فصل اختلافات ایجاد شده به داور یا داورانی خارج از دادگاه که طرفین انتخاب می‌نمایند. البته امکان واگذاری وظیفه تعیین داور به شخص ثالث نیز وجود دارد.

قانون‌گذار اعتبار حکم داوری را درصورتی که مطابق قانون صادر شده باشد، به رسمیت شناخته است.

ماده 454 قانون آیین دادرسی مدنی بیان می‌دارد: کلیه افرادی که اهلیت اقامه دعوا دارند می‌توانند منازعه و اختلاف خود را با تراضی، خواه در دادگاه‌ها طرح شده یا نشده باشد و در صورت طرح در دادگاه، در هر مرحله‌ای از رسیدگی که باشد، به داوری یک یا چند نفر ارجاع دهند.

بنابراین کلیه اشخاصی که دارای اهلیت اقامه دعوی در محاکم می‌باشند، می‌توانند دعوای خود را به داوری یک یا چند نفر ارجاع دهند.

نحوه ارجاع به داوری

امروزه ارجاع اختلافات به وکیل داوری و حل و فصل اختلافات از طریق داوری دلیل سرعت در رسیدگی و همچنین آزادی عمل در ارتباط با داور بسیار رایج گردیده و نهادهای رسمی نیز به سمت حل اختلافات از طریق داوری تمایل پیدا کرده اند.

داوری به دو شکل امکان پذیر است: در حالت اول طرفین ضمن قرارداد اصلی که با یکدیگر دارند، روش داوری را برای حل و فصل اختلافات آتی خود برمی‌گزینند. به توافق بر داوری پیش از بروز اختلاف، شرط داوری می‌گویند.

در حالت دوم، طرفین پس از بروز اختلاف، با یکدیگر توافق می‌نمایند که حل و فصل اختلافات خود را به وکیل داوری ارجاع دهند و به این شکل از توافق که پس از بروز اختلاف صورت می‌گیرد، قرارداد داوری می‌گویند.

توافق و تراضی طرفین در ارجاع اختلافاتشان به داوری، جوهره اصلی داوری است و به همین دلیل است که اگر شخصی بخواهد بعنوان ثالث وارد جریان رسیدگی داوری شود، لازم است با طرفین اصلی داوری به توافق رسد.

مزایای داوری

• هزینه کمتر نسبت به هزینه های دادرسی
• رسیدگی تخصصی به موضوع اختلاف پیش آمده توسط داوران متخصص
• آزادی عمل طرفین در انتخاب داور
• انتخاب قانون حاکم، محل داوری، شیوه رسیدگی، زبان داوری، نحوه ابلاغ و رأی و لوایح
• کوتاه بودن زمان و سرعت در رسیدگی داوری

دعاوی داوری پیچیدگی‌های خاص خود را دارند و لازم است اشخاص در رابطه با انتخاب داور، کمال دقت را مبذول نمایند تا از خدمات بهترین وکیل داوری موسسات و افراد متخصص بهره گیرند که به بهترین نحو و با رعایت عدالت و انصاف به اختلافاتشان رسیدگی و رای صادر شود تا از بروز مشکلات آتی و احتمال ابطال رای داور، پیشگیری شود.

موسسه حقوقی داوری بین المللی صلح صدرا با بهره‌گیری از حضور وکلای متخصص در زمینه داوری و بهترین وکیل داوری در تهران، آماده خدمت رسانی به هم وطنان گرامی می‌باشد.