وکیل حجر

«حجر» در لغت به معنای منع و بازداشتن آمده است و در اصطلاح حقوقی نیز حجر، به نداشتن صلاحیت در دارا شدن حق یا حقوق معین (اهلیت تمتع) و نیز نداشتن صلاحیت برای اعمال حق که شخصی دارا شده است (اهلیت استیفاء)، گفته می‌شود.

انواع حجر

قانون مدنی سه دسته از افراد را بعنوان محجور شناسایی نموده: صغیر، غیر رشید، مجنون. به جز غیر رشید که تنها ممنوع از تصرف در امور مالی خود می‌باشد، باقی محجورین از تصرف در امور مالی و غیرمالی خود، ممنوع می‌باشند.

حجر عام: به این معنی است که فرد بطور کلی ممنوع از اجرای حق و اعمال حقوقی است همچون حجر مجنون که عام است زیرا دیوانه بعلت فقدان اراده نمی‌تواند هیچگونه عمل حقوقی انجام دهد و مطابق ماده 1211 قانون مدنی، جنون به هردرجه باشد، موجب حجر است.

حجر خاص: به این معنی است که شخص از پاره‌ای تصرفات ممنوع باشد و نه تمام آن، مانند حجر سفیه که تنها ممنوعیت در اعمال حقوق مالی دارد. همچنین تاجر ورشکسته نیز حجر مالی داشته و ممنوع از تصرف در اموال خود می باشد.

حجر حمایتی و سوء ظنی: منظور قانونگذار از حجر حمایتی، حمایت از محجور در مقابل دیگران است، تا دیگران از حجر و وضعیت او سوء استفاده نکنند. برای مثال در رابطه با حجر صغیر، مجنون و غیر رشید، قانونگذار بدلیل اختلال در قوای دماغی و به جهت عدم توانایی آن‌ها در اداره امور خود بطور کامل، برخی از محدودیت‌ها را نسبت به آنان و کسانی که با آنان تعامل دارند، اعمال نموده است. ولی در حجر سوء ظنی، منظور قانونگذار حمایت از دیگران در مقابل محجور است، همچون حجر تاجر ورشکسته که قانون گذار بدلیل حمایت از طلبکاران محدودیت‌هایی را برای تاجر ورشکسته پیش بینی نموده است.

قیِّم

در صورتی که محجوریت شخص ثابت شود، محجور نیازمند تعیین قیم است. قیم به دلیل نیاز محجور به انجام امور مالی و عدم توانایی‌اش در انجام آن، تعیین می‌شود. قیم یا به اصطلاح، امین حاکم به کسی که توسط قاضی برای نگهداری و مراقبت از محجور گماشته می‌شود، می‌گویند. از ویژگی‌های قیم عبارتند از اینکه باید فردی عاقل، بالغ، بصیر، دانا و مسلمان باشد (اگر محجور مسلمان باشد). قیم می‌بایستی از اهلیت کامل برخوردار بوده، شایسته و قابل اعتماد و امین باشد. برای قبول قیمومت فرد، پدر و مادر شخص محجور و سپس خویشاوندان نزدیک وی در اولویت قرار دارند. به منظور درخواست تعیین قیم برای فرد محجور، می‌بایستی به دادگاه خانواده‌ای که در محل اقامت فرد محجور قرار دارد مراجعه شود و سپس درخواست صدور حکم حجر و تعیین قیم به دادگاه ارائه شود.

دادستان، محجور و قیم محجور، در موارد ذیل نسبت به تصمیمات دادگاه حق تجدید نظرخواهی دارند:

• حکم حجر

• رفع حجر

• رد درخواست بقاء حجر

• حکم بقاء حجر

• رد درخواست حجر

• رد درخواست رفع حجر

درصورتیکه ثابت شود علت حجر پیش از صدور حکم حجر نیز وجود داشته باشد، اثر حکم حجر از زمان وجود علت حجر مقرر می‌شود. وکیل حجر می‌تواند در صورت اثبات حجر با استناد به ماده 66 قانون امور حسبی نسبت به حکم صادره اعتراض نماید. درصورتیکه ولی یا قیم شخص محجور با رفع حجر فرد موردنظر روبرو گردد، می‌تواند این موضوع را به دادگاه اطلاع دهد. دادگاه با وصول درخواست رفع حجر از جانب وکیل حجر، به سنجش شخص می‌پردازد و در صورت اهلیت داشتن فرد، حکم رفع حجر را صادر می‌نماید.

به منظور دریافت حکم حجر، اعتراض نسبت به حکم حجر و انواع پرونده‌های مربوط به حجر، جهت دستیابی به نتیجه مطلوب، پیشنهاد می‌شود از خدمات بهترین وکیل حجر که در امور مربوطه تجربه کافی داشته باشد، استفاده شود. موسسه حقوقی صلح صدرا با بهره‌مندی از حضور بهترین وکیل حجر در تهران ، آماده خدمت رسانی به هم وطنان عزیز می‌باشد.

وکیل در تهران

بهترین وکیل در تهران

وکیل امور حسبی در تهران

وکیل حجر در تهران

بهترین وکیل حجر در تهران